Blockoffice Architecten

Villa project Rummen

The client had access to an exceptionally wide building plot, which was also oriented to the south.

This project focuses on our core principles such as experience, openness, a maximum sense of space and a play of light and shadow.

On the street side, the house is quite introverted and closed, because of the respect for the demand for privacy and the limitation of privacy.

The outer shell is largely finished in white exterior plaster, supplemented with accents in wood and an image-defining wall in natural stone.

A terrace, shielded from the street door horizontal wooden trellis, however, also brings in a sea of ​​light in the bowl and stairwell.

The living spaces flow smoothly into each other horizontally, they each have their own individuality, but by choosing an open circulation with playful openings and perspectives they are visually connected.

Surprisingly, the beating heart of the house is a play corner, which forms a kind of super furniture in the house. The piece of furniture consists of an elevated play area, TV wall and desk wall, and the atmosphere determines the atmosphere around which life in the house actually moves. Upstairs, the circulation revolves around the void above the play corner, while at the same time it is visually linked to the patio at the level of the intata.

the transition between the living areas and the garden consists of a series of different outdoor areas, formed by terrace covers and awnings. each outdoor space has its own evolve karate character, which seems to be trapped within the building volume. Visually there is also a connection to the terrace at the level of the master bedroom. Floating beams, demarcate empty space and form outdoor rooms, which determine the internal experience.

The outdoors are central, large sunken glass areas create a maximum view of the backyard with swimming pool.

It was tightened to a harmonious palette, with mainly main tones in white and gray, accents of thick veneer and natural stone.

Despite the size of the house, sustainability is central. The house therefore has an BEN label.

Photography: Yannick Milpas

Want to know more?

Ask Blockoffice Architecten your question

Ask your question

Blockoffice Architecten

Show more Visit website
Want to know more?

Ask Blockoffice Architecten your question

Ask your question

More inspiration

Villa in the green: modern garden architecture
Stoop Tuinen

Villa in the green: modern garden architecture

Herentals home / office
imore interior architecture

Herentals home / office

Villa Laren
Wolterinck Laren

Villa Laren

Next project by Blockoffice Architecten
Villaproject Herk-de-Stad
Blockoffice Architecten

Villaproject Herk-de-Stad

Visit website