ENZO architecture & interior

Renovating sixties house on the puddles

Renovation Ruddy tail

The robust sixties house was still almost in original condition when our clients bought it. It had to be light and quiet with a great view of the Westeinderplassen, which borders the garden. There was also a desire for space to accommodate guests. Our plan provided for a complete “renovation” of the house. To this end, a completely new layout was made with a large loft in the living room. In addition, the living space was increased by expanding the rear door by a meter and a half and the garage was included in the house. The former garage was given a new use as a guest / study and bathroom. The floor has a large landing in open connection with the loft in the living room. Here are the master bedroom with adjoining bathroom, two children’s rooms and the children’s bathroom.

The house was also given a completely new facade finish, in which the cedar slats stand out. The greatest care has been taken in the detailing. This is visible at the front door and the electrically operated sun blinds in combination with the horizontal cedar slats. These interventions have changed the sixties house beyond recognition.

Stylish Living has published a report about this large-scale renovation in the March / April 2015 issue.

Want to know more?

Ask ENZO architecture & interior your question

Ask your question

ENZO architecture & interior

Show more Visit website
Want to know more?

Ask ENZO architecture & interior your question

Ask your question

More inspiration

Around and around the Appelboom
De Appelboom

Around and around the Appelboom

Langgevelhoeve in the green
Kevin Mampay

Langgevelhoeve in the green

White Villa Heiloo
Jeroen de Nijs

White Villa Heiloo

Next project by ENZO architecture & interior
Playful forest house in the green
ENZO architecture & interior

Playful forest house in the green

Visit website